При будівництві оселі важливо враховувати ряд факторів, таких як бюджет, місце розташування, матеріали і тип ґрунту. Останнє має набагато більше значення, ніж здається. Кожен міцний будинок стоїть на міцному фундаменті. Але якщо фундамент був встановлений з порушеннями без урахування типу грунту, то через деякий час можна спостерігати розколоті стіни.

Що таке грунтовий зонд?

Грунтовий зонд – це датчик для вимірювання параметрів ґрунту, його вологість, засоленість, температура і дає повну картину того, який тип ґрунту представлений на ділянці.

Чому так важливо вивчити грунт перед будівництвом?

  1. Для забезпечення безпеки. Необхідно переконатися, що на ділянці відсутні будь-які хімічні або фізичні умови, які можуть пошкодити Ваш будинок. Рівень рухливості грунту означає наскільки грунт на ділянці може рухатися, розширюватися і стискатися (зазвичай в результаті зміни вмісту вологи).
  2. Для визначення несучої здатності грунту. Це розповість нам про вагу, яку грунт може витримати на одиницю площі, і визначає тип опор або чорнової підлоги, який може бути побудований на ділянці. Якщо грунт нестабільний, то опори можуть бути поміщені глибше в землю, або може знадобитися інший тип фундаменту.
  3. Для економії коштів на непередбачені витрати в майбутньому. Будівництво складної ділянки – такої, де очікується, що рух грунту буде вище середнього – буде коштувати значно дорожче. Ці витрати іноді можуть бути значними, тому краще добре підготуватися, перш ніж починати будівництво.

Маючи повний аналіз грунту можна підібрати відповідний тип фундаменту. Витративши кошти на зондування грунту перед початком будівництва, Ви заощадите свої гроші, нерви і час.

Компанія «АЛ-ХЕККА» займається будівництвом осель довгі роки, наш досвід дозволяє виконати роботу якісно навіть на важких ділянках. Вирішили реалізувати свій проект? Зв’яжіться з нами по телефону: +38 066 322 79 65 або +38 098 116 67 12.