При будівництві каркасних будинків можна використовувати різні матеріали. Кожна фірма має свої найкращі варіанти. Сьогодні ми розповімо про один з них.

Клеєний брус – це матеріал для будівництва, що складається з склеєних дерев’яних дощок (ламелей).

Переваги клеєного бруса:

  • Висока міцність. При виробництві клеєних балок дерев’яні рейки ретельно обробляються і міцно стягуються. Даний матеріал має високу міцність (на 50-70% вище, ніж у масиву) і стійкість до значних навантажень. Завдяки підвищеним характеристикам міцності будівельного матеріалу можливе збільшення габаритів несучих конструкцій будинків.
  • Без тріщин. Мікротріщини в деревині часто з’являються від центру до країв, але завдяки розташуванню балок серцевиною назовні, це захищає зовнішню поверхню будівельного матеріалу від виникнення мікротріщин.
  • Мінімальна усадка. Це досягається завдяки ретельному просушуванню балок в спеціальних сушильних камерах.
  • Довговічність. При дотриманні якості у виробництві клеєного бруса, даний матеріал служить довго і мало схильний до грибкових інфекцій, гниття і появі шкідників, а тому служить набагато довше.

Основні недоліки:

  • Відносно висока ціна. Будівництво оселі з даного матеріалу може обійтися в кілька разів більше, ніж зі звичайного дерева.
  • Клеєний брус «не дихає». Даний матеріал практично не пропускає повітря в будівлю.
  • Особливий догляд. Щоб матеріал нешвидко старів і не міняв колір, необхідно регулярно обробляти фасад спеціальними просоченнями (рекомендується кожну весну).
  • Складно підібрати якісний клеєний брус. При порушенні технології сушіння матеріал може розтріскатися під час роботи. Також часто використовують неякісні просочення, які не дають бажаного ефекту і можуть бути небезпечні для здоров’я.

Будівельна компанія «АЛ-ХЕККА» має свій погляд на вибір матеріалу для будівництва каркасного будинку. Вибір матеріалу залежить від Вашого рішення. Ми радимо ознайомитися з перевагами кожного виду матеріалів, але в першу чергу прислухатися до порад професіоналів.

Якщо виникли питання – залишайте заявку на сайті і ми обов’язково Вам зателефонуємо.